2011-01-10 15:40:46• hírek • Szatmar.ro

Megalakult az Olimpia elnöksége

A szatmárnémeti labdarúgás szerelmesei örömmel fogadták a hírt, amikor tavasz ősszel kiderült: Olimpia 2010 néven újjáalakul a város emblematikus csapata.

Bár az új klubnak jogilag semmi köze az 1921-ben alapított „ős-Olimpiához", a szurkolók mégis szimpátiával fogadták az alakulatot. Amit a Csík Tibor vezette gárda a maga módján meg is hálált: az ősszel valamennyi bajnokiját megnyerte a negyedik osztályban és százszázalékos teljesítménnyel zárta a szezont.

Az egyesület Szilágyi Istvánnak, a Megyei Labdarúgó Egyesület elnökének és Pintér József megyei tanácsosnak az ötlete és tervei alapján alakult újjá, egy hármas megállapodás keretein belül. Ennek következtében a megyei tanács vállalta a finanszírozást, az MLE biztosította a keretet, a városi önkormányzat pedig a stadion fenntartását. Ennek ellenére adminisztratív szempontból némi hiányosságokkal küszködött az egyesület, amit hétfőn sikerült megoldani: megalakult az egyesület elnöksége.

Az igazgatótanács elnökének Szilágyi Istvánt, alelnökének pedig Kovács Mátét nevezték ki, míg a titkári feladatokat Campean Ioan látja majd el. Az elnökség tagja lett továbbá Salagean Ioan, Petric Octavian, Magyar Lóránd és Ritli Zoltán. Szilágy azonban kinevezése után jelezte, hogy bár ez hatalmas megtiszteltetés számára, de még a bajnoki kezdés előtt lemond tisztségéről, mivel szerinte ez összeegyeztethetetlen az MLE-elnöki feladatival.


Megalakult az Olimpia elnöksége
Megalakult az Olimpia elnöksége


Az új egyesületet még be kell jegyeztetni a sportminisztériumban, ezt követően pedig már semmi akadálya sem lesz annak, hogy megvalósítsa a kitűzött célt: a harmadik osztályba való feljutást. Amint arról már ejtettünk szót, a gárda az ősszel valamennyi meccsét megnyerte, így nyolc pontos előnnyel várja a tavaszi szezont. A keret mellesleg hétfőn találkozott, a kötelező orvosi vizsgálatok után pedig szerdán kezdik meg az edzéseket.

„Hetente három-négy tréninget fogunk tartani, aztán a tervek szerint február elején edzőtáborba vonul a csapat, utána pedig természetesen következnek az edzőmérkőzések. Új játékosok érkezése is várható, de csak olyanokat igazolunk, akik valóban erősítést jelentenek. Mindenesetre a csapatban a megyéből származó futballisták szerepelnek, és a továbbiakban is a helyiekre akarunk alapozni", mondta Csík Tibor vezetőedző.

Ami keret változásait illeti, biztosan másutt folytatja Sarca és Farcas, míg Shannat és Heil az első két név az érkezők rovatban.

Az Olimpia jelenlegi kerete: Şuta, Buzgău, Olaru, Chenderes, Fl. Mureşan, Moş, Batin, Cîmpan, Marius Pop, M. Mureşan, Marinaş, Fejer, Toma, Hanus, Glodeanu, Mihai Pop, Nyíri, Lung, Tóth, Gecse, Dumitraş, Shannat, Heil.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: